fejlec10

Történelmi séta

sétaBudapestnek ezer, izgalmasnál izgalmasabb arca van. Történelmi sétáinkon ezekből ismerhetünk meg néhányat - érdekes épületek, izgalmas történetek segítenek abban, hogy felfedezzük a rég elmúlt, de máig velünk élő várost.

A történelmi séta díja: 5000 Ft/csoport (a belépőjegyen felül).

Jelentkezés és bővebb információ: eom.latogatas [at] lutheran.hu; +36-20/824-3864

Iskolai csoportok számára elérhető a MÁV 100%-os utazási kedvezménye. A kedvezmény igénybevételéhez szükséges nyomtatvány ide kattintva tölthető le.

Teljes múzeumpedagógiai kínálatunk szórólapja ide kattintva érhető el.

Forró nyomon Petőfivel a belvárosban

Jó megfigyelő vagy? Észreveszed az apró részleteket? Lássuk, ki tudsz-e igazodni egy térkép19. század eleji térképen! Gyere, járjunk együtt Petőfi nyomában! A séta végére az is kiderül, tennél-e időutazást a reformkori Pesten.

Korosztály: 5 - 12. osztály

Időtartam: 45 perc

„csodák sorozatában éltük” - Sztehlo Gábor emlékezete

Sztehlo Gábor evangélikus lelkész a vészkorszakban budai és pesti villákban bújtatott menekülni kényszerült gyermekeket és felnőtteket. Budapest ostromakor 1944-45 telén újabb nehézségekkel és veszélyekkel kellett szembenézni, a kapcsolat az egyes villák között teljesen megszakadt. A frontvonalba került Bogár utcai villa lakói új otthont keresve mégis megtalálták Sztehlo Gábort, történetük az önfeláldozó szeretet tanúságtétele.
A budai utcákat járva visszaemlékezéseken és korabeli naplókon keresztül elevenedik meg 1944-45 tele és a Bogár utcaiak csodás megmenekülése.


Korosztály: 8-12. osztály
Időtartam: 90 perc
Találkozó: Budán (!) a Körszálló parkolójában. (1026 Szilágyi Erzsébet fasor 47.)
Végállomás: Marczibányi Téri Művelődési Központ (Marczibányi tér 5/A)