fejlec6

Hírek

2020. SZEPTEMBER 26-27-ÉN (SZOMBAT-VASÁRNAP) A MÚZEUM TECHNIKAI OKOK MIATT ZÁRVA TART. MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK.

2019-ben rendezett, "Kik a cipszerek" című időszaki kiállításunk hivatalosan az "Év kiállítása 2020" díj egyik jelöltje lett. Izgalommal várjuk a szeptember 26-i díjátadót. A címre jelölt kiállításokról ide kattintva olvashatnak bővebben. A közeljövőben tervezzük közzétenni a kiállítás digitális változatát.

A járvány lecsendesedésével újra nyitjuk múzeumunkat. A megszokott nyitvatartási időben, hétfő kivételével naponta 10-18 óráig várjuk kedves látogatóinkat. A "Luther öröksége" c. állandó kiállítás és a Keken-Sztehlo emlékszoba mellett augusztus 26-ig a "Pulszky Ferencz ajándoka" című időszaki kiállításunk is megtekinthető. Látogatóink és a múzeum munkatársainak biztonsága érdekében kiállításaink és rendezvényeink maszkban, vagy sállal eltakart arccal látogathatóak.

Az evangélikus múzeumban 2018-ban végzett látogatókutatás eredményei a csatolt fájlban elérhetőek.

reformáció nyitvatartás

 

Állandó kiállításunkat több díjjal is kitüntették. 2017 nyarán a nemzetközi múzeumi szervezet (ICOM) nagydíját nyerték el - Magyarországon elsőként - új állandó kiállításunk digitális alkalmazásai. 2018-ban az Év Múzeuma különdíjában részesült intézményünk.