fejlec3

Evangélikus nemzeti tizenegy

Kiállítás éve
2010
Nyitva
július 14 - 18

Szélrózsa, evangélikus ifjúsági találkozó, Szarvas

Evangélikus nagyjaink közül kiválasztottunk tizenegy tiszteletre méltó férfiút, akik látásunk szerint az átlagosnál lényegesen többet tettek – egyházért és hazáért egyaránt. Olyanokat, akik a képzeletbeli válogatottban, az Erős Várunk Futball Club színeiben elsősorban a Kárpát-medencében, de a világ bármely stadionjában pályára léphetnének. Egy csapatban küzd itt költő és politikus, hadvezér és tudós, meg persze lelkész is. Róluk szól a Luther Sport Magazin különkiadása.
    Képzeljünk egy el Magyarország méretű stadiont, ahol kemény edzések és küzdelmek folynak lassan öt évszázada. A játékosok között vannak nagy vezéregyéniségek és szorgalmas, alázatos munkát végzők, vannak briliáns technikájúak, akik talán nem sokáig bírják, és vannak, akik megbízhatóan vesznek részt a játékban azon a poszton, ahová a szövetségi kapitány állította őket.
    Amiben a késői utódok, a 21. századi futball-rajongók vagy egyházunk tagjai (átfedés lehetséges!) példát vehetnek róluk, az a játék tisztasága, a küzdelem képessége, az az elszántság, hogy mind a tizenegyen az utolsó leheletig harcoltak a maguk módján és a maguk eszközeivel valamiért, amiben hittek, amit a nemzet és az egyház jövője szempontjából fontosnak tartottak. Harcoltak Valakiért, aki megáldhatja mai küzdelmeinket is.