fejlec11

Sándor is volt Sanyi - digitális kiállítás Petőfiről

Petőfi "magyarrá tette a tájat", az az érzésünk támadhat, hogy Magyarországon mindenhol járt, mindenhol kapcsolódik hozzá (ritkaság, ha csak) egy tárgy és történet. A Word Wide Petőfi projekt célja, hogy országszerte minél több közgyűjtemény Petőfihez kötődő tárgyai, azok közül a legizgalmasabbak, legkülönlegesebbek kooperatívan létrehozott online tárlatokban hozzáférhetővé váljanak. Sőt! Ne egyszerűen hozzáférhetővé, a pályázathoz csatlakozók azt is vállalták, hogy élő, online múzeumpedagógiai foglalkozásokat is tartanak.

A Sándor is volt Sanyi virtuális kiállítás az Evangélikus Országos Múzeum és a Kiskun Múzeum együttműködésében valósult meg, a tárlatot megalkotó kollégák a virtuális foglalkozásokat is közösen tartják majd. A látogatók így egyszerre több múzeumba is bekukkanthatnak és megtapasztalhatják majd, hogy Petőfi nemcsak mindenkié, hanem képes egymástól távol lévő helyszínek között is kapcsolatot teremteni. 

Ajánlott korosztály: 5. osztályos kortól

Időtartam: 45 perc

Jelentkezés: eom.latogatas [at] lutheran.hu (eom[dot]latogatas[at]lutheran[dot]hu) | 20 824 3864

Az online tárlatvezetés ingyenes.

Kiállításunk a "World Wide Petőfi - Petőfi mindenkié" program keretében jött létre, amely 11 közgyűjtemény részvételével nyújt digitális tárlatokat.

A képre kattintva elérhető online kiállításunk.